status code 95 controleren

Stappenplan: code 95 controleren.

Code 95 controleren

Om je code 95 op je rijbewijs te behouden, moet je elke vijf jaar 35 uur nascholing volgen. Maar hoe kun je de status van je code 95 checken? Wij laten je zien waar je de code 95 geldigheid eenvoudig kunt controleren en hoe de verwerking van gevolgde code 95 nascholingen wordt bijgehouden.

Voorwaarden voor het volgen van de nascholingen: Van de vijf code 95 nascholingen mogen maximaal drie nascholingen een e-learning methode hebben. ร‰รฉn code 95 nascholing moet een praktische nascholing zijn, de andere vier nascholingen zijn theoretische nascholingen. Beroepschauffeurs die binnen het termijn van vijf jaar geen 35 uur nascholing hebben gevolgd, mogen niet meer beroepsmatig rijden.
Het is belangrijk om regelmatig je code 95 geldigheid te controleren. Door tijdig je code 95 te checken, voorkom je dat je code 95 verloopt!

Stap 1. Inloggen

Je logt in met je DigiD bijย mijncbr.nl

Inloggen bij mijncbr.nl met de DigiD

Stap 2. Het openingsscherm

Je bent nu binnen de omgeving van mijncbr.nl en daar ga je naar resultatenย in de bovenste navigatiebalk.

mijncbr regelen

Stap 3. Resultaten

Je kunt nu bij ‘Diplomaโ€™s, certificaten of documenten’ kiezen voor Download Resultaten.

controleerbij mijncbr de code 95 status

Stap 4. Bewaren

Je hebt nu de resultaten digitaal in je bezit. Je kunt daarop de status (resultaten en geldigheid) van je kwalificatie hierop terugvinden. Wellicht dat je dit document ook moet inleveren bij je werkgever. Geef het pdf-bestand een bestandsnaam waardoor je het makkelijk terug kunt vinden in je computer.

Code 95 resultaten bij cbr

Stap 5. Inschrijven

Je weet nu welke theoretische en practische nascholingen jij wellicht binnenkort weer moet volgen. Schrijf je meteen in voor code 95 nascholingen!

Hoe werkt bijschrijven van nascholingen?

Wanneer je aan de nascholingsuren hebt voldaan, gaat er vanuit het CBR bericht naar de RDW. Houd er rekening mee dat de administratieve verwerkingstijd hiervan een paar dagen is. Maak een afspraak bij de gemeente. Daar kun je de nieuwe code 95 periode laten bijschrijven op je rijbewijs. Deze nieuwe periode van je kwalificatie is dan weer vijf jaar geldig.

Hoe LEEUW opleidingen jouw bedrijf ontzorgt

Het beheren van nascholingen en de administratieve afhandeling ervan kan voor (transport)bedrijven met meerdere chauffeurs een tijdrovende klus zijn. Bij LEEUW opleidingen helpen onze relatiemanagers je graag om dit proces te vereenvoudigen. Zij zorgen voor een volledig op maat gemaakt nascholingsplan, monitoren de code 95 geldigheid van je chauffeurs en nemen je administratieve lasten uit handen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een verlopen code 95. Bekijk daarom de voordelen voor zakelijke klanten en laat ons jouw bedrijf ontzorgen.

Contact met onze relatiemanagers

Maak gebruik van het onderstaande contactformulier en wij nemen snel contact met je op om je verder te helpen! Het is natuurlijk ook mogelijk om contact met ons op te nemen tijdens kantooruren.

Vragen over deze opleiding?

We helpen je graag. Stel je vraag en we reageren zo snel mogelijk!